fbpx

World Music Fest “Zeman” u Novom Pazaru

By August 7, 2018Festivali

World music fest “Zeman”, festival koji neguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom, bit će održan od 9. do 11. augusta u Gradskom parku Novog Pazara.Prve noći festivala nastupit će sastav Sevdah duende iz Sarajeva. Publika će imati priliku da uživa u magičnim zvucima fuzije tradicionalne bosanke sevdalinke i flamenka.

Druge noći festivala bit će održana takmičarska noć na kojoj će nastupiti deset najboljih izvođača odabranih konkursom uz pratnju revijalnog orkestra festivala.

Treće noći festival će ugostiti mladog, talentiranog Jusufa Brkića, afirmisanog interpretatora sevdalinke uz pratnju na sazu, te trio “Rahat” iz Beograda, koji neguje tradicionalnu osmansku muziku.

U sklopu festivala bit će održane i dve muzičke radionice na kojima se ostvaruje saradnja između mladih talenata i već afirmisanih umetnika i stručnjaka iz oblasti muzike. Učesnici radionica imat će priliku da steknu nove veštine koje će im dalje pomoći u profesionalnom radu.

Festival Zeman zasniva svoj koncept na promociji istrajnog autorskog rada, originalnog izraza i snažnog izvođačkog potencijala.
Festival se realizuje uz podršku Grada Novog Pazara, Kulturnog Centra Novi Pazar te prijatelja iz sveta medija.

 

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.