fbpx

Volonterski kampovi karta za letovanje po Evropi

Ukoliko nemate dovoljno novca za neko neobično putovanje, bogate rođake u inostranstvu, želite da posetite više evropskih zemalja, a niste u mogućnosti, rešenje nije sedenje kod kuće. Ukoliko želite da upoznate neka nova mesta, događaje i ljude, obnovite znanje stranog jezika, volonterski kampovi su pravi izbor za vas.

Volonterski servis Srbije je sektor Mladih istraživača Srbije koji se bavi međunarodnom razmenom volontera. Razmena se obavlja u okviru velikih svetskih mreža volonterskih organizacija koje su dio UNESCO-vog koordinativnog komiteta međunarodnih volonterskih servisa. Volonterski servis Srbije smešta volontere u inostranstvo, a zauzvrat prima inostrane volontere na naše domaće programe. Ovakav vid putovanja i međusobnog upoznavanja je popularan širom Evrope i sveta, ali i mladim Novopazarcima postaje sve interestaniji, pa samim tim broj mladih volontera /kampera iz Novog Pazara postaje sve veći.

Kancelarija za mlade Novi Pazar je i ovoga puta je kontakt tačka za sve potrebne informacije, za eventualne polaznike, ali i za pružanje informacija roditeljima.

Volonteri iz Srbije su najviše zainteresovani za Italiju, Francusku, Nemačku, Španiju, Portugal, Grčku ili Tursku, a biraju kampove po sopstvenom interesovanju. Pri prijavljivanju navode listu želja, listajući kampove po prioritetu, počevši od onog koji im se najviše dopada. U retkim slučajevima kada su svi kampovi sa njihove liste popunjeni, volonter može da navede nove kampove ili da odustane pa da dobije članarinu nazad.

Programi su tematski veoma različiti: ekološki, arheološki, socijalni, umetnički, različita rekonstrukcija i izgradnja, poljoprivredni, koji se bave kulturnim nasleđem, istorijom, jezikom, rad sa decom i osobama sa posebnim potrebama.

Izvor: RTVNP

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.