fbpx

University of East Anglia: Grantovi za pisce za jednogodišnji boravak u UK

By January 3, 2018Konkurs, Programi

University of East Anglia iz Velike Britanije dodeljuje David T. K. Wong grantove piscima iz zemalja širom sveta koji žele da pišu o Dalekom istoku u toku jednogodišnjeg boravka na tom Univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U okviru programa, aplikantima se daje mogućnost da provedu jednu godinu na East Anglia univerzitetu i steknu i nadograde veštine u oblasti kreativnog pisanja. Grantovi se dodeljuju u iznosu od 26.000 funti, a dobitnici grantova će postati članovi Škole za književnost, dramu i kreativno pisanje. Odabrani kandidati će biti deo Škole u periodu od devet meseci u kampusu, a troškove smeštaja će pokriti kandidati od iznosa koji je dodeljen grantom. Od aplikanata se očekuje da objave jedan rad mentoru koji im je dodeljen i da učestvuju na istraživačkim seminarima koji se bave kreativnim pisanjem.

Pravo na prijavu imaju pisci iz celog sveta – afirmisani ili neafirmisani.

Univerzitet East Anglia – UEA je javni istraživački univerzitet u Norviču, Engleska. Osnovan 1963. godine u kampusu koji se prostire na 320 ari (130 hektara) zapadno od centra grada, univerzitet ima četiri fakulteta i 26 škola.

Više informacija o programu i načinu prijave možete pronaći ovde.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.