fbpx

Uključivanje mladih sa hendikepom u rad Kancelarija za mlade

By September 13, 2018Vesti

U prostorijama Kancelarije za mlade održana je info sesija pod nazivom „Kapaciteti kancelarija za mlade za socijalno uključivanje mladih sa hendikepom“. Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije u okviru programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Info sesija se realizuje u okviru projekta „Mladi sa hendikepom u inkluzivnom društvu kroz podizanje kapaciteta kancelarija za mlade za socijano uključivanje mladih sa hendikepom“ koji realizuje Udruženje studenata sa hendikepom u partnerstvu sa Nacionalnom kancelarijom za mlade i Beogradskim centrom za ljudska prava.

Izvršni direktor udruženja studenata sa hendikepom, Milan Janković, rekao je da im je ovo četvrta saradnja sa Kancelarijom za mlade i da se nada se da će u okviru ovog projekta imati još dodatnih aktivnosti u Novom Pazaru.

Posebna pažnja na info sesiji posvećena je najavi Poziva kancelarijama za mlade da prijave realizaciju projekata ili lokalnih akcija u kojima će biti uključeni mladi sa hendikepom iz lokalnih zajednica, a koji će u okviru projekta biti podržani.

U okviru info sesije prezentovani su problemi, očekivani rezultati i najavljene projektne aktivnosti u narednom periodu koje će omogućiti aktivno učešće mladih sa hendikepom u lokalnim zajednicama i učešće u realizaciji aktivnosti omladinskih organizacija.

ALBUM

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.