fbpx

U Vrnjačkoj Banji održan trening “Participacija mladih sa hendikepom”

By February 9, 2017Trening, Vesti

Prethodnog vikenda, u periodu od 3-5 februara 2017. godine USH tim je u okviru projekta RIOIS 2016 organizovao trening “Participacija mladih sa hendikepom” u Vrnjačkoj Banji.
Tokom trodnevnih radionica učesnici – predstavnici omladinskih organizacija imali su priliku da se upoznaju sa konceptom socijalne inkluzije, modelima pristupa hendikepu, servisima podrške za mlade sa hendikepom i mogućnostima za unapređenje postojećih servisa podrške na lokalu, kao i generalno mogućnostima i načinima uključivanja mladih sa hendikepom u aktivnosti omladinskih organizacija.
Kroz interaktivne radionice, aktivisti omladinskih organizacija su imali priliku da se upoznaju sa relevantnim dokumentima koje se odnose na socijalnu inkluziju i prava mladih sa hendikepom, i na taj način se osnaže za budžetiranje planiranih aktivnosti u svojim organizacijama u koje bi uključili i mlade sa hendikepom. Simulacije barijera sa kojima se susreću mladi sa hendikepom, značajno su doprinele osnaživanju aktivista u razumevanju potreba za inkluzivnim aktivnostima, što su u sesiji koja se odnosila na pripremu okruglih stolova za medije i pokazali.
Trodnevni trening u Vrnjačkoj Banji je bio regionalnog karaktera i okupio predstavnike Kancelarije za mlade Novi Pazar, Udruženje psihologa iz Novog Pazara, Omladinskog kreativnog centra iz Jagodine, Denizen – Centar za građanski aktivizam iz Svrljiga, Kancelarije za mlade Raška, Omladinski centar EUNI iz Niša, Kancelarije za mlade Tutin, udruženja Vršnjački zagrljaj, i predstavnike organizacija Omladinski talas i Mladi za turizam iz Beograda.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.