fbpx

Sve spremno za 54. Festival ”Joakim Vujić”

By May 7, 2018Festivali, Vesti

Od 7.do14.maja Novi Pazar će biti centar pozorišne umetnosti. U toku su poslednje pripreme za 54. Festival profesionalnih pozorišta ”Joakim Vujić”, koji danas otvaraju glumci novopazarskog Regionalnog pozorišta predstavom ”Žak i njegov gospodar”. Tokom cele naredne nedelje publika će svakodnevno imati priliku da uživa u predstavama profesionalnih pozorišta iz: Prištine, Užica, Šapca, Kragujevca, Lazarevca, Vranja i Kraljeva. Prodaja karata po simboličnoj ceni od 300 dinara počinje već od sutra od 12h u foajeu Kulturnog centra.

Jednoglasnom odlukom Zajednice profesionalnih pozorišta, Novi Pazar, odnosno novopazarsko Regionalno pozorište, domaćin je 54. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije ”Joakim Vujić”. Ovih dana obavljaju se poslednje pripreme Festivala koji će, kako se očekuje, Novi Pazar pretvoriti u centar kulturnih zbivanja. Dizajner svetla Ateljea 212 i tehnički direktor Festivala, Rade Stamenković je ime koje obećava. Svetlosni dizajn radio je za tri od osam festivalskih predstava.

‘’Potrudili smo se da napravimo sve najbolje što možemo. Kao tehnički direktor već sam dobio zahteve svih pozorišta koja gostuju na Festivalu. Mi se sve ovo vreme trudimo da ih dočekamo na najbolji način’’, rekao je Stamenković.

Direktorka Puls tatatra u Lazarevcu, predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta i pre svega glumica, Ivana Nedeljković obećava da publiku u Novom Pazaru očekuje odličan Festival.

Sama manifestacija je veliki događaj za Novi Pazar, a njena organizacija, velika odgovornost za Regionalno pozorište.

‘’Danima unazad ne spavamo. Montira se scenografija, rasveta za koju imamo stručno lice, koji je ujedno i tehnički director Festivala, puno je poziva, zahteva, razgovora sa ljudima iz sveta pozorišne umetnosti širom Srbije. Ono što mi je posebno drago jeste veliko interesovanje ljudi i van pozorišta, koji žele da posete festival’’, rekao je direktor Regionalnog pozorišta, Seadetin Mujezinović.

Prateći program Festivala ‘’Joakim Vujić’’ je izložba ‘’Meša Selimović u pozorištu’’ (100 godina od rođenja) i promocija knjige u izdanju Sterijinog pozorja ”Pozorišni direr i drugi zapisi”.

Izvor: RTVNP

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.