fbpx

SKONP6 – Dan 2

By 12 децембра, 2018Vesti

SKONP groznica traje i prvi radni dan prošao je u duhu pozitivne energije, puno novih saznanja ali i pregršt pitanja studenata.

Čast da prvi  otvori zvaničan deo predavanja, pripao je gospodinu Srđanu Matoviću, čoveku iz energetskog sektora, koji se bavi marketingom i pružanjem podrške u kreiranju politike za razvoj poslovanja sa fokusom na obnovljivu energiju, energetsku efikasnost i energetsko siromaštvo. Nakon ovog zanimljivog predavanja i otvorene diskusije, usledilo je predavanje koje je, većina studenata sa nestrpljenjem očekivala.   Vladimir Vanja Grbić, jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena, najbolji igrač Evrope 2000. godine.  Olimpijski i evropski šampion, svetski i evropski vicešampion, održao je predavanje na temu ‘Koliko je motivacija bitna za uspeh?’ i  njegovo prisustvo kao i podela iskustava sa  studentima, bila je odlična uvertira za mnoštvo komentara i pitanja, nakon čega je usledilo i fotografisanje sa jednim od najboljih muških sportista. Mi smo nastavili u duhu zdravog, i u istom ritmu promovisali zdrave stilove života, zajedno sa Admirom Mekićem, operativnim  trenerom, kao i Dejanom Voloderom, aktuelnim šampionom u bodibildingu. Tokom ovih predavanja, studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru imali su priliku da se upoznaju sa mehanizmima treninga, vežbanjem kao lekom, ali i saznaju kako izgleda put jednog šampiona, sa usponima i padovima. Na kraju dana, prof. doc. dr  Dejan Mirčić imao je predavanje na temu Epigenetika u zdravlju i bolesti,

Konferencijska sala odmarališta ‘Ratko Mitrović’, bila je ispunjena do poslednjeg mesta, i to je pravi pokazatelj da je ovogodišnji SKONP6 prevazišao prethodne i da je tema jako bliska i posebno dopadljiva studentima.

ALBUM

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.