fbpx

Semafor – zeleno svetlo za rodnu ravnopravnost

By September 26, 2017Konkurs

Ukoliko si mlad/mlada, imaš od 15 do 30 godina, pozivamo te da se prijaviš na radionice SEMAFOR- zeleno svetlo za rodnu ravnopravnost!Glavne aktivnosti projekta jesu inovativne edukativne radionice, istraživačke aktivnosti na temu rodnih uloga koje omladina u svojim zajednicama sprovodi, kao i stvaranje animiranog filma na temu rodnih uloga/rodnih stereotipa/rodne ravnopravnosti koji će biti korišćen kao alatka za dalji rad sa zajednicom.

U SEMAFORU učestvuju mladi iz tri zajednice: Sjenice, Novog Pazara i Prijepolja.

SEMAFOR ti nudi kreativne edukativne radionice i učestvovanje u kreiranju animiranog filma na temu rodne ravnopravnosti.

SEMAFOR postavlja pitanja o tome šta je to u zoni “crvenog” a šta u zoni “zelenog”. To jest, šta je zabranjeno muškarcima, a šta ženama u našem društvu; šta su norme ponašanja za muškarce a šta za žene u našem društvu? Koje emocije su za muškarce “crveno svetlo”, a koje za žene”? Šta je muževnost, a šta ženstvenost? Šta je rodno zasnovano nasilja? Kako reagovati u slučaju rodno zasnovanog nasilja?

Ako te je zainteresovalo bar jedno od pomenutih pitanja, ohrabrujemo te da postaneš deo našeg putovanja!

Radionice se održavaju od 2. do 6. oktobra 2017.godine u Kancelariji za mlade Novi Pazar. (Mitrovačka bb, hala Pendik)

Ukoliko si zainteresovan/a prijavu (ime, prezime i kontakt podatke) pošalji na: [email protected] do subote 30. septembra 2017. godine.

Zaplovimo zajedno ulicama vašeg grada i pokušajmo da razumemo semafore, simbole i znakove na putu, da ih istražimo i transformišemo.

O projektu:

SEMAFOR je projekat čiji je cilj da pridonese podizanju svesti i senzitivizaciji zajednice u Sandžaku po pitanju rodne ravnopravnosti i rodno zasnovanog nasilja.
Projekat je prevashodno namenjen mladim i sa njima komunicira na kreativan način, otvarajući prostor za njihovo izražavanje kao i za aktivno uključivanje omladine u kreiranju finalnog produkta projekta – animiranog filma.
Glavne aktivnosti projekta jesu kreativne edukativne radionice, istraživačke aktivnosti na temu rodnih uloga koje omladina u svojim zajednicama sprovodi, kao i stvaranje animiranog filma na temu rodnih uloga/rodnih stereotipa/ rodne ravnopravnosti koji će biti korišćen kao alatka za dalji rad sa zajednicom.
U SEMAFORU učestvuju mladi iz tri zajednice: Sjenice, Novog Pazara i Prijepolja.

Projekat sprovodi Beogradski centra za ljudska prava u partnerstvu Kancelarije za mlade Novog Pazara i uz podršku Kanadske ambasade u Srbiji.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.