fbpx

Program: Interetnička omladinska alijansa

By February 2, 2018Programi, Seminari

Etnička i kulturna raznolikost je naša stvarnost i naša zajednička baština. Jasno je da komunikacija i saradnja u različitostima nije uvek jednostavna, ali znamo da se međusobnim približavanjem i uzajamnim razumevanjem osnažuje društvena kohezija i podižu interkulturalne vrednosti zajednice. U tom smislu, Kulturni centar DamaD je pokrenuo Interetničku Omladinsku Alijansu, regionalnu inicijativu mladih za promociju različitosti, multikulturalnosti i dobrih međuetničkih odnosa kroz aktivizam mladih u kojoj srazmerno učestvuju Srbi i Bošnjaci.Mladi Bošnjaci i Bošnjakinje, Srbi i Srpkinje koji prihvataju i uvažavaju različitosti i koji su spremni da slušaju jedni druge, prepoznaju probleme, predlažu i sami učestvuju u rešavanju nekih od problema, okupljaju se oko ove ideje od 2008. godine pod sloganom:

„MI SMO SE UKLJUČILI – UKLJUČITE SE I VI“.

Kulturni centar DamaD i grada Novog Pazara koji finansijski podržava ovu inicijativu pozivaju mlade da učestvuju na trodnevnom seminaru koji ima za cilj da omogući zajedničko iskustvo, doprinese transformaciji stereotipa i predrasuda, podigne međusobno poverenje i osnaži mlade za zajedničko delovanje u lokalnoj zajednici

Seminar će biti organizovan najkasnije od  09. februara do 11. februara 2018. u Hotelu Borići u Sjenici, sa početkom u 14:00h.

Broj je ograničen na najviše 16 učesnika i podrazumeva 8 Bošnjaka/kinja (4+4) i 8 Srba/kinja (4+4) uzrasta od 17-24 godine.

Učešće na seminaru uključuje i finansijsku podršku za implementaciju javnih akcija koje imaju za cilj promociju članova Alijanse ili rašavanje nekog problema koji se tiče mladih.

Zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije na: [email protected], do 07.02. 2018.

O Interetničkoj omladinskoj alijansi na stranici: https://www.facebook.com/KCDamaD/

Upitnik za učesnike možete preuzeti ovde

Organizator pokriva troškove smeštaja, ishrane i osveženja u toku seminara i organizovanog prevoza u oba pravca (kombi).

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.