fbpx

Pozorišna predstava “The Game” (Igra)

By April 26, 2018Vesti

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra, 27. aprila 2018. godine (petak) sa početkom u 20.00h biće izvedena pozorišna predstava ’’The Game (Igra)’’. Reč je o predstavi koja se  bavi aktuelnom izbegličkom krizom iz jednog atipičnog ugla. Pokušavamo da osvetlimo odnos naših ljudi prema izbeglicama koji, bežeći od rata, prolaze kroz Srbiju. Šestoro mladih koji žive u istom beogradskom naselju, kreće u kafić kako bi pratili finale Evropskog prvenstva u košarci, i u parku, slučajno, nailaze na sukob policije i izbeglica.

Dramski komad pokazuje kako porodično okruženje, društvo, predrasude, pa i razni mediji, utiču na svest mladih i formiraju njihovo mišljenje o izbeglicama i njihovoj situaciji, a da sa tim ljudima nisu imali nikakav direktan kontakt. To neznanje izvor je mnogih nesporazuma i sukoba među njima. Premda je tema kojom se komad bavi ozbiljna i teška, tekst obiluje brzim replikama, zabavnim dijalozima i crnim humorom.
Predstava je rezultat procesa koji se sastojao od predavanja, diskusija o izbegličkoj krizi, dramskog istraživanja ove teme, kao i razgovora i zajedničkih aktivnosti sa izbeglicama koje borave u nekim od Prihvatnih centara u Srbiji.
Za potrebe predstave intervjuisane su izbeglice koje su prošle kroz našu zemlju i koje su bile dovoljno snažne i ljubazne da podele svoja životna iskustva.
I sam naslov komada preuzet je iz života izbeglica.

Igraju: Aleksandra AndjelkovicDonatella HollandEldar ZubčevićDanijela RadonjićRelja JankovicUros Savic Kain

Ulaz je slobodan.

Dobrodošli.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.