fbpx

Poziv za učešće na treningu „KOLIKO KOŠTA(M)?“

By August 28, 2017Trening

Grupa „Hajde da…“, uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme, realizuje projekat „Autentični aktivizam po meri lokalne zajednice“  i u okviru njega raspisuje:

POZIV za učešće na treningu „KOLIKO KOŠTA(M)?“

Sedmodnevni trening namenjen je predstavnicima/cama organizacija civilnog društva ili neformalnih grupa i za cilj ima osnaživanje članova/ca organizacija civilnog društva i neformalnih grupa da koriste veštine performansa ili kratke video zapise (snimke mobilnim telefonima ili drugom jednostavnijom opremom), kako bi ukazali na neke probleme u  društvu, kao i na negativne pojave koje primećuju u samom civilnom sektoru.

Trening se sastoji iz tri dela:

  • Na prvom delu treninga učesnici će imati priliku da iznesu i istraže potrebe i izazove sa kojima se susreću. Promišljaćemo o fašizmu, ekstremizmu, rodnoj (ne)ravnopravnosti, hipokriziji u društvu, (auto)cenzuri, korupciji, aktivizmu, ličnim vrednostima…
  • Drugi deo treninga će se upravo baviti time kako da učesnici kreiraju performanse ili kratke video zapise, kojima mogu da povećaju vidljivost i ukažu na izazove u društvu.
  • Na samom kraju treninga, performansi i kratki filmovi biće izvedeni/prikazani 29.09.2017. u Sremskim Karlovcima/Novom Sadu.

Nakon treninga, u oktobru/novembru/decembru, produkti će biti prikazani i u Požegi (datum će biti izabran u zavisnosti od raspoloživosti učesnika/ca).

Promo materijal sa prethodnih treninga možete videti ovde https://www.youtube.com/watch?v=mdN0M_KHqD4&feature=youtu.be

Vreme i mesto održavanja treninga:

Trening će biti realizovan u periodu od 24-30. septembra 2017., u Ekološkom centru Radulovački, u Sremskim Karlovcima.

Kako se prijaviti?

Kako bi se prijavili na trening, potrebno je da do 10. septembra obavezno pošaljete popunjen prijavni formular (možete ga naći ovde Prijavni formular za trening) i pismo preporuke organizacije ispred koje dolazite, na [email protected]

Nakon selekcije, izabrani učesnici/ce će biti kontaktirani najkasnije do 13. septembra. Svim izabranim učesnicima/cama  biće pokriveni troškovi prevoza, ishrane i smeštaja.

Kontakt

Ukoliko imate neko dodatno pitanje, kontaktirajte Suzanu Krstić iz Grupe „Hajde da…“ putem maila [email protected]  ili telefonom na 011 3233634.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.