fbpx

Poziv na konkurs: Growth Hub program podrške habovima i co-working prostorima u Srbiji

By April 5, 2018Konkurs

Growth Hub je program podrške razvoju habova i co-working prostora u Srbiji koji se realizuje u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, koji sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.Budući da habovi i co-working prostori stvaraju lokalne zajednice koje gaje preduzetnički duh, inovaciju, saradnju i podršku mladima za zapošljavanje i samozapošljavanje, koncept haba prepoznat je u okviru projekta kao važan model za prevazilaženje problema nezaposlenosti mladih. Cilj programa je da osnaži prostore koja direktno doprinose zapošljavanju mladih.

Poziv je namenjen habovima i co-working prostorima iz Srbije, prvenstveno u oblasti kreativnih industrija i IT-ja, ali i habovima sa alternativnim temama koji svojim radom doprinose unapređenju zapošljavanja mladih, kroz obrazovne programe i mentorstvo, motivacione događaje i umrežavanje, kroz koncept co-workinga, a u saradnji i partnerstvu sa organizacijama civilnog društva, korporativnim sektorom, startapima, obrazovnim institucijama ili lokalnom samoupravom.

Obrazovni i mentorski program pruža podršku habovima i co-working prostorima kroz izgradnju dobre poslovne osnove – strateško planiranje, programsko planiranje, prikupljanje sredstava i finansijsko upravljanje, kao i marketing.

Predavači i mentori na programu biće stručnjaci za navedene oblasti, kao i predstavnici uspešnih habova iz Srbije i inostranstva, koji će podeliti svoja iskustva, znanja i praktična uputstva za ključne elemente dobrog poslovanja: izgradnju zajednice, upravljanje ljudskim resursima, kreiranje inspirativnih i korisnih programa, razvoj mentorstva, upravljanje co-workingom i sl.

Program sadrži:

  1. Dvodnevnu radionicu strateškog i akcionog planiranja
  2. Dvodnevnu radionicu sa finansijskim konsultantom zarad planiranja finansijskog poslovanja i postizanja održivosti
  3. Radionice za planiranje i realizaciju programa u cilju jačanja zajednice
  4. Seriju onlajn razgovora i Q&A sesija sa mentorima i predavačima
  5. Onlajn grupu za zajedničko učenje, podršku, mentorstvo i saradnju
  6. Realizaciju programa prakse/studijskih poseta u okviru uspešnih, većih habova u Srbiji
  7. Sprovođenje zajedničke marketinške kampanje za popularizaciju koncepta co-workinga

Program će podržati najviše 10 habova i namenjen je novim prostorima sa ne više od 3 godine iskustva u radu. U programu može da učestvuje najviše dva predstavnika po jednom prostoru, a ključno je učešće lidera i osnivača prostora.

Program će biti realizovan od maja do decembra 2018, sa uključenom studijskom posetom konferenciji Co-Working Europe, u Amsterdamu, u novembru 2018.

Za učešće na programu možete se prijaviti putem aplikacionog formulara na ovoj adresi: https://bit.ly/2EiVpRM

Rok za prijavu je 16.4.2018. u 12:00.

Svi prijavljeni će biti obavešteni o ishodu selekcije.

Detaljnije informacije i aktuelnosti možete da pratite na: https://growthub.rs/

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.