fbpx

Otvoren poziv za međunarodnu letnju školu o pomirenju na Balkanu

By May 23, 2019Programi

Evropski pokret u Srbiji oglašava poziv za Međunarodnu letnju školu “Engagement for Friendship: Changing Political Culture in the Balkans”, koja će se održati u Beogradu, od 30. juna do 7. jula 2019. godine. Škola se organizuje u okviru Žan Mone projekta Demokratizacija i pomirenje na Zapadnom Balkanu.

Letnja škola se fokusira na ulogu prijateljstva u stvaranju etničkog pomirenja u regionu, a cilj je da se ospori trenutna neprijateljska percepcija u regionu, otkrivanjem pozitivnih priča o prijateljstvu i saradnji naroda. Nastojaćemo da pokažemo da se iza neprijateljstava između balkanskih naroda, nalazi mnoštvo zajedničkih poduhvata i iskustava koja mogu dovesti do prijateljstva.

Naš cilj je da uspostavimo kooperativnu mrežu mladih istraživača, aktivista civilnog društva i studenata, i osnažimo ih za borbu protiv sadašnjeg neprijateljstva na dugoročnoj osnovi.

Poziv važi za mlade, prvenstveno studente i aktiviste organizacija civilnog društva, zainteresovani za pomirenje i promovisanje prijateljstva. Kandidati iz partnersih zemalja na projektu – Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije i Srbije – posebno se ohrabruju da se prijave. Maksimalan broj učesnika letnje škole je 25.

Kotizacija za letnju školu iznosi 30 evra (15 evra samo za učesnike iz Beograda).

Prijave se vrši elektronskim putem – slanjem popunjenog formulara i prateće dokumentacije na email [email protected] do 4. juna 2019. u 23:59.

Sva pitanja u vezi sa Školom i prijavljivanjem mogu se slati na istu mail adresu.

Više informacija i formular za prijavljivanje možete naći na linkovima ispod:

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.