fbpx

Otvoren konkurs Ministarstva privrede i Fonda za razvoj – 4 miliona evra grantova i kredita za preduzetnike

By February 22, 2017Konkurs, Posao

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije u 2016. godini.

Ministarstvo privrede danas je objavilo da će dodeliti 500 miliona dinara za početnike u poslovanju u vidu bespovratnih sredstava i kredita za početnike u poslovanju.

Kako kažu, u cilju pružanja podrške osnivanju i opstanku novih preduzeća danas je upućen javni poziv nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju, ali i privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava.

Ova pomoć privrednicima se pruža u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godine.

30% bespovratna sredstva, 70% kredit

Finansijska podrška predstavlja kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava države i 70 procenata kredita Fonda za razvoj. U novcu — 150 miliona dinara bespovratnih sredstava i 350 miliona kreditnih sredstava.

Prošle godine, kroz ovaj program podržano je 220 privrednika i početnika u poslovanju.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 30% vrednosti ulaganja. Preostali iznos ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda sa rokom otplate do 5 godina u okviru koga je grejs period do jedne godine, a kamatna stopa od 1,5%  godišnje uz garanciju banke ili 3% godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja,uz primenu valutne klauzule.

Pravo da se prijave na ovaj Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije u 2016. godini.

Iznos ukupnog ulaganja za preduzetnike  ne može biti manji od 400.000 dinara niti veći od 3.000.000 dinara, a za pravna lica ne može biti manji od 400.000 dinara niti veći od 6.000.000 dinara.

Konkursnu dokumentaciju i više informacija možete pogledati na sajtu Ministarstva.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.