fbpx

Otvoren je konkurs za Future Agro Challenge Serbia 2016

By September 20, 2016Konkurs, Takmičenje

Future Agro Challenge (FAC) je globalno takmičenje koje otkriva inovacije i startape u oblasti ishrane i agro biznisa iz svih krajeva sveta.

FAC je događaj koji pomaže preduzetnicima da razviju poslovanje i osvoje nova tržišta. Globalno finale FAC je istaknuti događaj u okviru Global Entrepreneurship Congress (GEC), najvećeg preduzetničkog događaja na svetu. GEC okuplja učesnike iz preko 160 zemalja sveta, inovatore, preduzetnike i mentore, a održaće se u Johanesburgu, Južna Afrika, u martu 2017. godine.

Ne postoji jedinstveno rešenje za veoma kompleksne globalne probleme ishrane populacije. Predviđa se da će se broj ljudi na zemlji do 2050. godine povećati na preko 9 biliona. FAC želi da poveže znanja i različita iskustva nacija iz celog sveta i udruži njihove nove pristupe u rešavanju i prevazilaženju problema sa kojima se suočava današnja poljoprivredna proizvodnja. Iako se inovacije stvaraju u različitim regionima sveta, pojedinci i vizionari se često osećaju nemoćno i obeshrabreno pred ozbiljnim i kompleksnim globalnim problemima.

Verujemo da dobra rešenja za globalne izazove ne moraju biti jako komplikovana rešenja. FAC podržava agro vizionare, startape, farmere, proizvođače i distributere iz različitih zemalja sveta. Najbolja rešenja biće izabrana da se takmiče na svetskom finalu za titulu “Najbolja agro biznis inovacija godine”.

Posebno će se vrednovati ideje koje pokažu visoke etičke standarde u pogledu dobrobiti i nenasilja prema ljudima, životinjama i prirodnom okruženju.

Za globalno finale mogu se kandidovati nacionalni pobednici zemalja iz celog sveta.

Nacionalno finale Srbije će se održati 18-19. novembra 2016. godine u Novom Sadu.

Rok za prijavu je 14. novembar 2016. godine.

Prijava mora biti popunjena na engleskom jeziku i šalje se on-line: *PRIJAVA ZA FAC 2016
*Biznis model kanvas treba da pripremite za podizanje u aplikaciji: PREUZMI KANVAS

Kategorije takmičenja su: agro tehnologije, agrokultura, proizvodnja i procesi, ishrana i zdravlje, biotehnologije, bio goriva, održive prakse, robotika i precizna mehanika, agro logistika, prihodi farme, edukacija, agro turizam, bezbednost i zdravlje i ambalaža.

Na takmičenje mogu da se prijave pojedinci, timovi, startapi, preduzetnici ili komapnije koji imaju nova rešenja, proizvode ili procese.

Poljoprivreda je tradicionalno vodeća industrija u Republici Srbiji. Oko 70% ukupne teritorije Srbije (5M ha) čine poljoprivredna zemljišta od čega je 4.2M ha obradivih površina, dok je 30% zemljišta pod šumama. Poljoprivredna i prehrambena industrija stvaraju više od 40% BDP Srbije.

Detaljna uputstva za takmičare možete pročitati ovde: VODIČ ZA TAKMIČARE

Sve informacije i novosti pratite preko web sajta organizatora Serbia Start Up  ili Facebook stranice.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.