fbpx

Održana ulična trka “Prijatelji za Adela”

By November 19, 2018Akcije, Vesti
U organizaciji Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru nekoliko stotina studenata, sportista i rekreativaca učestvovalo je u  humanitarnoj uličnoj trci u Novom Pazaru, koja je posvećena  Adelu Zekoviću, mladiću koji se oporavlja od bolesti, koja ga je zadesila samo nekoliko dana pošto je u ovoj visokoškolskoj ustanovi završio studije računarske tehnike.

Učešćem u uličnoj trci pod nazivom „Prijatelji za Adela“, njegove kolege, građani Novog Pazara, atletičari iz ovog kraja, ali i drugih delova Srbije su svim srcem i svom snagom želeli da mu upute  podršku i ohrabre ga da nastavi da se bori za ozdravljenje i da ostvari svoje životne planove, među kojima je i nastavak školovanja na master studijama.

Predsednik Studentskog parlamenta Izet Cama ocenio je da je ova manifestacija naišla na veliki odziv studenata i sportista, kao i brojnih građana. Prema njegovim rečima to pokazuje  snagu drugarstva i solidarnosti.

Učesnicima ove humanitarne trke izraze dub

oke zahvalnosti uputio je i Adelov otac, Alija Zeković, koji je iskrene reči zahvalnosti uputio svima koji su pružili podršku: počev od drugova i prijatelja, preko nepoznatih ljudi, sportskih asocijacija Novog Pazara, uprave Grada, do lekara iz Kliničkog centra Srbije i VMA, koji su lečili njegovog sina. Ukazao je na značaj sporta i zdravstene edukacije u razvoju mlade generacije.

Ovu akciju podržali su brojni uspešni sportisti, atletski klubovi iz mnogih gradova Srbije, Sportski savez, Atletski klub „Novi Pazar“, Kancelarija za mlade, Dom zdravlja i Policijska uprava, kao i Gradska uprava Novog Pazara.

Za najbolje učesnike porodica Zeković,  „Sport vision“, „EB studio“ „Exact džins“ i  „Oh la la“ obezbedili su prigodne nagrade.

U ženskoj kategoriji prvo mesto osvojila je Sajma Murić, druga je bila Lenka Nikolić, a treće mesto pripalo je Mejri Mehmedović.

U muškoj kategoriji najbrži je bio Haris Hajdarević, drugo mesto osvojio je Emir Koca, a treći je na cilj stigao Đorđe Stevanović.

U ženskoj konkurenciji na poziciji od 4. do 8. mesta su: Nejra Brahić, Kanita Brahić, Merva Vučelj, Melisa Turković i Vanja Petrović,  a u muškoj konkurenciji: Džemal Hasanović, Jovan Denović, Samed Hadžić, Alen Zejnelović i Vahid Gicić.

Pre početka humanitarne trke  organizovan je  kurs prve pomoći, gde su lekari Doma zdravlja pokazali kako se, u očekivanju dolaska ekipe hitne pomoći treba ponašati u situacijama kada je nečije zdravlje ugroženo.

ALBUM

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.