fbpx

Novopazarka najbolja studentkinja Medicinskog fakulteta u Beogradu

By December 28, 2017Vesti

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, ugostio je svršenu studenticu Doliku Vasović iz Novog Pazara, koja je najbolji diplomac Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ali je izabrana i za najboljeg studenta iz oblasti medicinske fiziologije. Gradonačelnik je istako da je obaveza grada da podrži sve mlade talente, uspešne studente i srednjoškolce.

Novopazarka Dolika Vasović, osnovne studije medicine završila je sa prosečnom ocenom 9.93, a proglašena je za najboljeg diplomca Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za 2017. godinu. Jedna od nagrada je priznanje za najboljeg studenta iz oblasti medicinske fiziologije, što je prema rečima ove istaknute studentice, kruna uspeha njenog naučno–istraživačkog rada. Iako je učila po 12 sati dnevno, ona kaže da nema posbene formule za uspeh, ali da je ključna ljubav prema medicini.

“Ne postoji formula uspeha, najvažnije je da volite ono što radite. Ako volite ono čime se bavite kao što ja volim medicinu, sigurno ćete imati uspeha. Ipak, ono što je bazična formula za uspeh na Medicinskom, ali i ostalim fakultetima, je knjiga, učenje, učenje i mnogo učenja”, kazala je Vasović i dodala da je učila i po 12 sati dnevno.

Perpsketivna novopazarka razmišlja i o usavršavanju u inostranstvu, ali, kako kaže volela bi da ostane u Srbiji. Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da grad ima izuzetno dobre studente, na koje je ponosan, dodavši da je obaveza lokalne samouprave da ih podrži.

Dolika je sada već doktor medicine. Iako je sa tom zvaničnom titulom još uvek je student jer je na prvoj godini doktorskih studija. Sada joj je, kako kaže, u planu polaganje državnog ispita.

Izvor: RTVNP

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.