fbpx

Nagradni konkurs Evropski dnevnik

By February 26, 2018Konkurs
Dragi srednjoškolci i srednjoškolke,
Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da se uključite u novi nagradni konkurs „Evropski dnevnik 2017/18“ koji je raspisala Delegacija Evropske unije u Srbiji.
U skladu sa temama publikacije Evropski dnevnik, teme ovogodišnjeg konkursa se tiču mladih i Evropske unije i njihovim viđenjem EU i položaja mladih.

Novina ovogodišnjeg konkursa je specijalna tema radova, a to je: GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA.
Želeći da srednjoškolci daju poseban doprinos obeležavanju godine kulturnog nasleđa, Delegacija Evropske unije u Srbiji je odlučila da u okviru svake kategorije konkursa „Evropski dnevnik 2017/18“ dodeli po jednu nagradu na temu kulturnog nasleđa.
Ovogodišnji konkurs obuhvata šest kategorija u kojima se podnose radovi:
1. Literarni radovi;
 
2. Likovni radovi;
 
3. Novinarski žanrovi;
 
4. Foto reportaže ili foto-radovi;
 
5. Video forme;
 
6. Multimedijalne forme.
Još jedna novina je mogućnost individualnog i grupnog učešća na konkursu.
Rok za dostavljanje radova je 10. mart do ponoći, a radovi se podnose isključivo elektronskim putem i to individualni radovi ovde, a timski radovi ovde, dok se likovni radovi šalju poštom. Biće nagrađeno ukupno 20 radova.
Nagrada je sedmodnevno putovanje u Budimpeštu, Prag i Beč u maju 2018. godine!
U prilogu vam šaljemo zvaničan konkursni poziv kao i Uputstvo za podnošenje radova na konkurs u kom možete pronaći više informacija o propozicijama konkursa, temama kao i mentorskom odnosu.
Sve informacije o konkursu možete pronaći na sajtu www.evropskidnevnik.rs, a odgovore na najčešće postavljena pitanja u vezi sa konkursom u okviru kategorije Pitanja i odgovori.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.