fbpx

Konkurs za polaznike treće generacije „Akademije demokratije”

By September 13, 2018Konkurs

Centar za istraživanje transparentnost i odgovornost (CRTA) uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji raspisuje za polaznike treće generacije „Akademije demokratije”

Konkurs za polaznike treće generacije „Akademije demokratije”

Da li želite da naučite više o osnovnim pojmovima vezanim za politički i izborni sistem Srbije i kako se usvajaju zakoni, šta sadrže važeće parlamentarne procedure i kako se primenjuju
u praksi? Da li želite da saznate više o tome kako funkcionišu nezavisne institucije i sudstvo ali i da naučite da pišete predloge javnih politika? Da li želite da se usavršavate i napredujete
u oblastima svojih interesovanja uz mentorsku podršku? Ukoliko želite, prijavite se na konkurs za ,,Akademiju demokratije”.

Program je namenjen studentima diplomskih/postdiplomskih studija, mladim aktivistima političkih partija, aktivistima organizacija civilnog društva i novinarima (uključujući i
studente novinarstva).

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) je dobitnik nagrade OEBS-a „Branilac demokratije“ za 2018. godinu. Nagrada je namenjena pojedincima ili grupama za izuzetan doprinos promociji demokratije i odbrani ljudskih prava, u duhu Helsinške deklaracije i drugih principa i vrednosti za koje se zalaže OEBS.

Nagrada „Branilac demokratije” je uspostavljena 2016. godine sa ciljem da se oda priznanje civilnom društvu za doprinos odbrani i promociji demokratije.
Za dodatne informacije kontaktirajte Bojanu Džulović na broj 063 591 243
Najbolji kandidati biće pozvani na razgovor
Ukupno 20 polaznika učestvovaće u programu (5 studenata, 5 aktivista organizacija civilnog društva, 5 aktivista omladine političkih partija i 5 novinara)
U prijavi obavezno naglasiti za koju grupu polaznika se prijavljujete (studenti, novinari, OCD aktivisti, aktivisti političkih partija)
CV sa motivacionim pismom poslati najkasnije do 15. septembra 2018. godine na e-mail
adresu: [email protected]

Konkurs je otvoren od 15. avgusta i traje do 15. septembra 2018. godine
Dvosemestralni program biće održan u periodu od oktobra 2018. do aprila 2019. godine i obuhvata:

  • Semestar posvećen funkcionisanju institucija u Srbiji i EU
  • Zimsku školu veština
  • Semestar posvećen novim medijima i demokratiji
  • Program mentorske podrške

PRIJAVLJIVANJE

  • Konkurs je otvoren od 15. avgusta i traje do 15. septembra 2018. godine
  • CV sa motivacionim pismom poslati najkasnije do 15. septembra 2018. godine na e-mail adresu: [email protected]
  • U prijavi obavezno naglasiti za koju grupu polaznika se prijavljujete (studenti, novinari, OCD aktivisti, aktivisti političkih partija)
  • Ukupno 20 polaznika učestvovaće u programu (5 studenata, 5 aktivista organizacija civilnog društva, 5 aktivista omladine političkih partija i 5 novinara)
  • Najbolji kandidati biće pozvani na razgovor
  • Za dodatne informacije kontaktirajte Bojanu Džulović na broj 063 591 243

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.