fbpx

Kamp: Planina Kukavica, Leskovac

Tema:

Skretanje pažnje mladima na značaj boravka u prirodi, stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prirodi

Datum:

od 16.08.2016. do 26.08.2016.

Šifra kampa:

VSS38

Broj volontera:

10

Broj slobodnih mesta:

5

Uzrast volontera:

18 – 30

Organizatori kampa:

Udruženje Narodni parlament, Leskovac i Planinarsko-skijaško društvo „Kukavica“

Opis posla:

Tokom kampa volonteri iz cele Srbije će učestvovati u sređivanju planinarskog doma na planini Kukavici (farbanje, krečenje, čišćenje okoline od viška vegetacije…) kao i u uređenju okolnih planinskih staza (izrada i postavljanje putokaza, markera i sl).

Smeštaj i ishrana:

Volonteri će biti smešteni u planinarskom domu „Preka voda“ na planini Kukavici (1270 metara nadmorske visine). Dom ima sobe sa više kreveta, kupatilo s tušem, wc, trpezariju, kuhinju i dnevni boravak. Volonteri će sami pripremati obroke od namirnica koje obezbedi organizator. Moguće je imati vegetarijanske obroke.

Opis lokacije:

Planina Kukavica je dragulj juga Srbije, predeo izuzetne prirodne lepote i stanište mnogobrojnim biljnim i životinjskim vrstama. Planina je skoro u potpunosti prekrivena borovom i hrastovom šumom i lekovitim biljem, a među ljubiteljima prirode važi za vazdušnu banju. U podnožju Kukavice smeštena je varošica Vučje i razni kulturno-istorijski spomenici. Kukavica se nalazi se na oko 28km južno od Leskovca, grada bogate istorije koji je poznat po svojim specijalitetima sa roštilja. Planinarski dom u kome će volonteri biti smešteni i u kome će se odvijati većina aktivnosti nalazi se na 1270 metara nadmorske visine.

Jezik:

Srpski

Slobodno vreme:

Tokom slobodnog vremena volonteri će imati prilike da prošetaju planinskim stazama, fotografišu netaknutu prirodu, naprave kraće izlete do vrha Kukavice i kanjona reke Vučjanke gde mogu da posete hidroelektranu sagrađenu 1903. godine. Postoji mogućnost da se za volontere organizuju radionice orijentiringa. Takođe, volonteri će imati prilike da posete Leskovac i upoznaju se sa kulturnim i istorijskim nasleđem grada.

Najbliži grad:

Leskovac

Posebne napomene:

Ovaj kamp je nacionalnog karaktera – otvoren za volontere iz cele Srbije.


Prijavi se!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.