fbpx

Hakaton za srednjoškolce

By October 30, 2018Takmičenje, Vesti

Hakaton je takmičenje u kome programeri, grafički dizajneri, menadžeri i stručnjaci ili entuzijasti za IT razmenjuju ideje i kreiraju softverska rešenja za neki zadati problem.
Takmičenje može trajati nekoliko časova ili nekoliko dana. 
Cilj hakatona je da se kroz opuštenu atmosferu, korišćenjem modernih tehnologija i uz optimalne uslove rada razviju najbolja rešenja, a istovremeno i prenesu znanja i iskustva između učesnika. Na kraju hakatona, učesnici prezentuju svoja rešenja.

Hakaton za srednjoškolce je projekat koji prvi put organizuje udruženje studenata informatike FONIS. Reč je o 24-časovnom takmičenju u formiranju rešenja za zadati problem i prezentovanje istih pred stručnim žirijem.
Hakatonu prethode radionice radi bližeg upoznavanja sa tehnologijama koje će biti potrebne za takmičenje, a na samom hakatonu će timovima biti na raspolaganju pomoć mentora. Učеsnici će moći da steknu nova znanja u oblasti IT-a, razviju timski duh i dobro se zabave.

Prijave će biti otvorene 27.10.2018. Mogu se prijaviti timovi od 3 ili 4 člana, a formu koju je potrebno popuniti možete naći u nastavku.

Datum zatvaranja prijava je 20.11.2018. Požurite i na vreme zauzmite svoje mesto.

Radionice

Radionice buduće učesnike hakatona upoznaju sa tehnologijama koja će se koristiti i prisustvo na njima je obavezno. U periodu od 27.11. do 29.11.2018. čekamo vas na Fakultetu organizacionih nauka!

Zadatak

Po završetku radionica stečeno znanje učesnika biće testirano kroz domaći zadatak. Selekcija za hakaton zavisiće od uspešnosti određenog domaćeg zadatka, ali i motivacije koju timovi pokažu!

Hakaton

Hakaton će se održati 15.12.2018. sa početkom u 18h. U naredna 24 sata timovi će raditi na rešenjima za zadati problem i boriti se svojim idejama za titulu pobednika prvog hakatona za srednjoškolce!

PRIJAVI SE

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.