fbpx

Edukacija o EU integracijama za srednjoškolce na Kopaoniku

By July 21, 2017Seminari

Istraživanjem o kulturi, obrazovanju i preduzetništvu u zemljama koje su članice Evropske unije, 28 srednjoškolaca iz Niša, Kruševca i Novog Pazara učiće o procesu pridruživanja. Mogu se prijaviti svi zainteresovani, a odabrane očekuje dvodnevna obuka na Kopaoniku, rad sa mentorima, te vršnjačka edukacija.Prijavljuje se popunjavanjem upitnika sa osnovnim podacima i motivacijom za učešće, koji je potrebno popuniti do 1. avgusta. Program počinje 19. avgusta na Kopaoniku, a Mladi ambasadori poručuju da će se tamo mladi upoznati sa radom Evropske unije i procesom pristupanja.

PRIJAVA

Nakon toga, kroz rad sa mentorima istraživaće oblasti kulture, obrazovanja i preduzetništva u Evropskoj uniji, a prikupljene informacije predstaviti vršnjacima na plenarnim sednicama u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru, sa kojih će najvažnije preporuke biti uvrštene u publikaciju dobrih praksi koje Srbija treba da sledi tokom procesa pridruživanja EU – kažu organizatori.

Tokom istraživanja svako od učesnika će dobiti po neku od zemalja članica i imaće zadatak da prikupi informacije o najboljim politikama, praksama i programima u oblasti koju istražuju.

Kako naglašavaju Mladi ambasadori, cilj projekta je da se ceo proces EU integracija približi mladima. Od svih polaznika se očekuje da mogu aktivno da učestvuju u svakoj od zakazanih aktivnosti.

Ostavi Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.