fbpx

Besplatan kurs računovodstva u Kancelariji za mlade

By 23 октобра, 2017Konkurs, Posao, Projekti, Trening, Vesti

Mladi u Novom Pazaru svoje prve i najvažnije odluke u pogledu svoje profesionalne budućnosti donose bez dovoljno informacija o tržištu rada i obrazovnom sistemu, kao i bez dovoljno svesti o sopstvenim interesovanjima i sposobnostima.

Kako bi uticali na rešavanje pomenutih problema i kako bi mehanizmi za podršku mladima u pitanjima vezanim za razvoj karijere bili održivi, neophodno je jačati servise KZM kroz razvijanje održivog Karijernog centra kao i jačanjem svih modela saradnje u zajednici. Karijerni centar mladima pruža karijerno savetovanje i informisanje kroz ustupanje opremljenog prostora, razvijanje obuka i usluga za karijerno vođenje, informisanje mladih i formiranje mentorskog tima.

U skladu sa navedenim činjenicama Kancelarija za mlade Novi Pazar organizuje besplatnu obuku računovodstva. Za potrebe obuke obezbeđen je licencirani program za računarske usluge i angažovano stručno lice које će voditi obuku u saradnji sa zaposlenom osobom u KZM zaduženom za finansije.

Prijava za besplatan konkurs se vrši lično u prostorijama Kancelarije za mlade kao i online preko linka:

PRIJAVA ZA BESPLATNU OBUKU RAČUNOVODSTVA

Konkurs za prijavu traje do 31.10.2017. godine do 15h.

Obuka za buduće knjigovođe odrzavaće se dinamčki 2 do 3 puta nedeljno u trajanju od 2 meseca. Program obuke budućih računovodja sadržan je iz teoretskog i prakticnog dela a na kraju obuke sadrži završni test.

Teoretski deo obuke:
  • Upoznavanje sa osnovama računovodstva i knjigovodstva
  • Pojam i karakteristike sistema prostog i dvojnog knjigovodstva
  • Poslovne knjige sistema dvojnog knjigovodstva
  • Pojam i sadržaj kontnog okvira
  • Finansijski izvestaji
  • Bilans stanja i bilans uspeha
  • Dokumentacija u knjigovodstvenim i računovodstvenim poslovima

Praktični deo obuke sadržan je u velikom broju praktičnih primera iz stvarnog poslovanja preduzeća, upoznavanje sa knjigovodstvenim softverom i knjiženje poslovnih promena na osnovu svakodnevnog funkcionisanja privrednih lica u raznim oblicima (preduzetnici, preduzeća, maloprodaja, uslužne delatnosti, obračun zarada).

NAPOMENA: Program obuke budućih knjigovođa je u skladu sa standardima obuke racunovođa kod Saveza računovođa R. Srbije, čime se omogućava polaganje i sticanje zvanja iz oblasti računovodstva za samostalni rad.

Latinica.JPGProjekat „Karijerni centar – Razvijanje inovativnog karijernog servisa i uvođenje jedinstvenog standarda servisa u KZM”, sprovodi Kancelarija za mlade Novi Pazar, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

One Comment

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.