fbpx

Академија омладинског предузетништва

By 26 септембра, 2019Aktuelni Projekti

„Академија омладинског предузетништва“ је пројекат заснован на обучавању младих са циљем развијања предузетничких идеја у неразвијеним општинама (III и IV категорије) са територије Републике Србије. Десет тимова учесника, младих од 19 до 30 година, проћи ће кроз овај тромесечни интензивни програм који ће им омогућити да развију своју почетничку идеју, од ње направе бизнис план, припреме пословне предлоге за њену имплементацију и представе је стручном жирију. Пројекат се спроводи уз подршку Министарства омладине и спорта и Амбасаде Краљевине Данске.

Пројекат се спроводи у следећим фазама:

  • Инфо дани
  • Академија омладинског предузетништва
  • Развој и рад на идеји
  • Церемонија затварања

Како би се промовисала идеја омладинског предузетништва и привукла пажња младих, у општинама треће и четврте категорије биће организовано 10 инфо дана. Ове дане, пратиће и отворен позив за пријаве тимова и подношење предузетничких идеја. Путем организоване веб кампање и уз помоћ наших локалних партенра, очекујемо да сакупимо више од 20 предузетничких идеја, од којих ће се за учешће на Академији, одабрати најбољих 10.

Одабрани тимови ће учествовати у петодневној Академији која ће се одржати у неком од планинских одмаралишта у Србији. Овде ће учесници проћи кроз интензиван програм обуке, који ће се састојати од 3 дневна предавања, радионица, разговора са менторима и вежбе „speed dating“ са потенцијалним инвеститорима.

Након повратка кућама, сви тимови имаће додатних месец дана за развој своје идеје и достављање детаљног бизнис плана, заснованог на предавањима и инструкцијама стеченим на Академији. У току ове фазе, учесници ће имати два недељна вебинара, као прилику за стицање нових знања и вештина. Од десет тимова, биће одабрано најбоњих пет, на основу бизнис планова, који ће бити позвани на церемонију затварања у Нишу.

Церемонија затварања у Нишу, организована у сарадњи са организацијом ENECA, замишљена је као једнодневан догађај за пет најбољих тимова са Академије и стотинак припадника младих и кључних актера стартап заједнице у Нишу. Цео програм биће организован ради остваривања дугорочног утицаја, охрабривањем младих људи да постану предузетници и подстицањем сарадње између свих присутних актера на нашем догађају.

Тимови ће имати прилику да представе своје идеје стручном жирију и инвеститорима, у нади да ће привући њихово интересовање за инвестирање у њихов пословни предлог. Омогућујући младим предузетницима да упознају потенцијалне партнере и инвеститоре, желимо да достигнемо њихову самоодрживост и повећамо могућност њиховог успеха на тржишту.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.