fbpx

Airbnb traži volontere koji će proleće provesti na Bahamima

By 11 фебруара, 2020Volontiranje

Sanjate li o dalekom putovanju, ali se slobodni dani i stanje u novčaniku s time nikako ne poklapaju, možda je vreme da detaljno proučite konkurs koji je javnosti nedavno predstavio Airbnb.

Oni, naime, traže petero volontera iz celog sveta koji će biti voljni provesti proleće na Bahamima, a sve u svrhu vraćanja otoka u stanje u kakvom je bilo pre razornog uragana Dorian. Upravo je taj uragan uništio velik broj tamošnjih ostrva, razorio brojne domove te javne ustanove i samim time odvratio turiste od dolaska na predivno otočje.

Kako bi popravili stvar, volonteri koje Airbnb uključi u svoj projekt zajedno s lokalnim stanovništvom pokušat će oporaviti prirodu Bahama, a to planiraju postići najpre obrazovanjem volontera, a zatim raspodelom zadataka koji ponajviše uključuju rad na otvorenom. Pet volontera otputovat će na tri ostrva, Andros, Exumu i Eleutheru, a na svakome od navedenih za njih je organiziran drugačiji program.

Na Androsu ih tako čeka rad u podvodnom svetu s fotografkinjom Katie Storr u svrhu obnove koraljnih grebena, na ostrvu Exuma volonteri će uz ronioca Andrea Musgrovea graditi brodove, ploviti i vraćati život morskom svetu, dok će na ostrvu s najljepšim plažama, Eleutheri, učiti i saditi drveće uz bok botaničaru Omaru Mclewhitea, naučiti kako se uzgaja čaj te istraživati vrste bilja koje tamo rastu.

U dva meseca, koliko program traje, najveći zadatak volontera bit će pomoći lokalnom stanovništvu da ponovno stane na noge te da se još jednom iznova probudi želja za turističkim posetama Bahamama, a sve to na ekološki prihvatljiv i ekonomski isplativ način. Na konkurs Airbnb-a možete se prijaviti putem njihove službene stranice, a konačan odabir očekuje se oko 25. mart. Ovo je jedna od boljih prilika za putovanje od kojeg će, osim vas, profitirati i oni kojima je pomoć najpotrebnija dok biste se vi istovremeno mogli ispuniti ogromnim količinama pozitivne energije.

Zvuči i više nego sjajno!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.